Hospice Brædstrup

Vedr. hospice i Brædstrup.

Søndag den 7. oktober, omtalte regionsrådsmedlem Anders Kuhnau  (S),i  JP- Århus.

 At der er brug for alle gode kræfter for ar få et godt hospice i Brædstrup til glæde for borgerne i regionen.

Det kan vi i FællesListen, jo kun være helt enige i, og støtte op omkring. Derfor stemte vi også for forslaget, da beslutningen om placeringen, var til afstemning i Regionsrådet.

 

FællesListen, er jo rigtig glad for, at der nu igen, vil komme nogle aktiviteter i de tidligere sygehus  bygninger. Således de igen bliver i brugstaget, og ikke bare vil stå som et monument for en helt i gennem  tåbelig og forkert beslutning. Taget af et flertal i Regionsrådet, om at lukke et særdeles velfungerende, og populært  Brædstrup Sygehus. Her blev der jo behandlet rigtig mange patienter på Friklinikken. Bl.a. var man førende inden for Varice  (åreknude) kirurgien. Der blev også foretaget rigtig mange andre indgreb. F.eks. Vasectomiebehandlinger  (sterilisationer). På  Øjenkinikken blev der opereret rigtig mange patienter for Kataract (grå stær), samt undersøgelser og behandlinger af patienter. Som ellers måtte henvises  til meget kostbare indgreb hos private speciallæger. Fertilitetsklinikken, behandlede  patienter  fra hele landet. Med fantastiske flotte resultater. Der også blev rosende omtalt internationalt. Utallige tilfredse patienter opsøgte Brædstrup Sygehus, på grund af de korte ventetider. Kom fra alle Regioner. Med det resultat, at der blev overført mange penge til region Midt. Således Brædstrup Sygehus, som noget helt unikt, og ualmindeligt i det ganske land, kunne indtjene penge !!  Have overskud på bundlinien.

Alt dette blev jo desværre fjernet fra Brædstrup. Sygehuset blev sat til salg. Til pris der er helt urealistisk. Hvem vil købe et brugt sygehus ? 

FællesListen har jo helt fra begyndelsen været modstander af de mange sygehuslukninger, over hele landet. Kæmpet imod, oprettelse af   ” Super Sygehuse ”  til vanvittige høje priser. Som jo betyder, at servicen for store dele af befolkningen, bliver forringet. Med uoprettelige følger .  FællesListen ønsker et Danmark i balance.

Så der er stadig brug for alle de gode kræfter, både i Brædstrup og det ganske land.